tiistai 29. syyskuuta 2015

Kirppistä ja kierrätystä

Omaa tavaroiden ostelua ja kulutusta tulee arvioitua aika ajoin ja varsinkin uutta tavaraa ostaessa miettii onko kaikki todella tarpeellista vai tyydyttääkö ostoksillaan vain shoppailuintoaan. Hävettää myöntää, mutta jostain syvältä sisimmästä nousee sellainen kuluttamisen euforia, joka innostuu, kun on rahaa ja pystyy kaupasta ostamaan uusia juttuja elämäänsä.

Ja sitten tulee järki, joka sanoo, että jos et todella tarvitse, niin älä osta. Ja jos ostat, niin osta hyvää ja kestävää. Ja kotimaista. Ja luomua. Ja eettisesti valmistettua. Äh. Onneksi on kirpputorit!

Tänä kesänä huomasin, että mulla ei ole kunnon ulkoiluvaatteita. Ei kuoritakkia eikä edes hyviä kenkiä trekkailuun. Vanhat verkkarit ja siskolta lainatut tuulihousut jalassa sitten viiletettiin ympäri Norjan vuoria ja välillä kastuttiin litimäräksi, kun ei kotoa lähtiessä löytynyt edes sitä sadetakkia mukaan. Olin mä niitä ulkoilutakkeja ja kurahousuja käynyt kaupastakin katselemassa, mutta eräilykampeet ei oikein mahtunut mun budjettiin mitenkään päin. Onneksi on kirpputorit!

Tänään sitten tuli täyttymys kaikkeen siihen puutteeseen ja vähän vielä herätysostoksia päälle!
Jotenkin mua ilahduttaa se, että mitään näitä tuotteita ei ole jouduttu minua varten kenenkään selkänahasta tai luonnonvaroista riistämään, vaan tavarat on jääneet jollain vanhaksi ja nyt roskiksen sijaan ne päätyvät minulle.

Aina ei löydä mitään, joskus ostaa ihan turhaakin kamaa, mutta joskus vaan löytyy se oikea kirppari ja sinne sattuu oikeat myyjät.

Nahkaiset McKinley vaelluskengät
Puma-tennarit
Nahkaiset Footprints-Birkenstock varrelliset syyskengät
Lapaset
Villasukat
Pipo
Sadetakki ja kurahousut (tuo maastokuviollinen)
Everest-kuoritakki (musta)
Icepeak-fleece
Marimekon jokamies-kauluspaita
Raidallinen huppari
Perustennarit

Kaikki oli hyvässä kunnossa, paitsi Marimekon paita, josta puuttui pari nappia.
Koko setti hintaan 79,60 €. Sillä rahalla en olisi kaupasta saanut edes niitä vaelluskenkiä. Saati sitten noita toisia nahkasaapikkaita, joilla aion tepsuttaa tulevat syksyt ainakin seuraavat 10 vuotta!

Ja sitten se hulluin heräteostos: Pöydäksi muuntuva, vanha, poljettava ompelukone: vain 20 €. Hihii! Sitten, kun joskus istun kynttilänvalossa pienessä jurtassani, voin korjata vaatteita ilman sähköä :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti