torstai 1. lokakuuta 2015

Potunnostoa

Koska kalenterissani on nyt yhtäkkiä ollut vapaapäiviä, ajattelin, että käytän ne edes etäisesti kouluhommiin. Mikäs sopisi paremmin maatalousalan opintoihin, kuin oman perunamaan sadonkorjuu.

Haemme yhdeltä läheiseltä teollisuusalueelta purua eläin pahnoiksi ja yhtenä päivänä oli roskakasassa myös hyviä lautoja. Niistäpä sitten naputtelin kellariin uuden laarin ja tartuin tohkeissani kuokkaan. Kuokka katkesi ja pottuja ei tullut laarillista, mutta en voi hirveän pettynytkään olla. Potut on laitettu joskus kesäkuun puolessa välissä maahan ja sen jälkeen ei ole juuri muuta tehty. Mullata ne olis pitänyt paremmin, koska vihreitä jouduin karsimaan pois, mutta on niitä nyt kahdelle hengelle kuitenkin ihan hyvin.
Seuraavana projektina uusi varsi..

Kellarin toimivuudestakaan en ole ihan varma, joten tämä olkoon hyvä määrä harjoitella. Kyllä ne varmaan talveen asti pysyy hyvänä? Tai sitten pitäisi laittaa hiekan sekaan.. en tiedä.

Perunasato nostettuna minikuokalla.

Uusi laari maakellarissa.
Muistilistaa seuraavaa kesää varten:
- Laita ylös mitä lajikkeita viljelet
- Muista mullata potut
- Kompostoitu hevosenlanta oli hyväksi kasvulle!
- Kateviljelyn jatkaminen varmasti kannattaa. Rikkaruohoja ei ole tarvinnut kitkeä ja niitä on tullutkin vasta kesän lopulla.


Kompostikasasta löytyi jättikokoisia toukkia.
Mikähän kuoriainen tosta tulee isona?

Pottumaasta löytyi myös kasviostani puuttuva rikkaruoho:
punapeippi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti