torstai 3. syyskuuta 2015

Miksi pupuja?

Kani pystyy hyödyntämään ravintonaan ihmiselle kelpaamatonta vihantaa ja kaninliha on hyvin ekologinen proteiinin lähde ihmisen ruokavalioon. Kani lisääntyy melko helposti ja kasvaa nopeasti. Laskennallisesti kani tuottaa 3 kg lihaa samalla rehu- ja energiamäärällä, millä nauta tuottaa kilon. Kani on miellyttävä hoidokki ja tuottaa näin iloa koko elinkaarensa ajan. Kanimme kasvavat yhteisöissä, joissa on useampi naaras ja yksi uros. Poikaset kasvatetaan teuraspainoon sisaruslaumoissa. Eläinsuojelulakien määräämät kanien minimitilat ylittyvät moneen kertaan. Kanit teurastetaan ammattimaisesti ja rasittavilta teurasmatkoilta vältytään. Kanin liha on vähärasvaista, vaaleaa ja maukasta.

Kanien turkit otetaan hyötykäyttöön, ja teurasjätteet menevät lemmikkien ruoaksi.

Kaniemme liha päätyy lähinnä omaan ruokapöytäämme.
Saatavilla on turkkeja esim. koirien viehejuoksuun tai parkittavaksi, harjoitusriistaa metsästyskoiratreeneihin sekä muita tuotteita lemmikkien ruokintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti