Sain siskon tänne kylään ja päästiin vähän turisti/opintomatkalle näytösjuustolaan Gruyereen.
Junamatka Sveitsin maaseudun läpi ranskankieliselle alueelle ja määränpäässä odotti linna, pieni kylä ja valtava juustola.
Gruyeren näytösjuustolassa tehdään juustoa joka päivä. Neljällä kattilalla maksimissaan 48 kpl 40 kg kiekkoa. Tänään valmistettiin "vain" 30 kiekkoa.
Juustolaan mentiin aamulla yhdeksältä, jolloin juoksutteet oli lisätty jo maitoon. Pienen maitonäyttelyosion jälkeen saavuimme juustolan ikkunalle, josta seurattiin juustonvalmistusta ainakin 3 tuntia :'D
 |
Juoksute lisätty ja odotellaan. Yhdestä kattilasta tulee siis 12 kiekkoa. |
 |
Juustomassan leikkaus |
 |
Juustomassaa sekoitetaan |
 |
Muotit valmiina juustoille |
 |
Juustomassa johdetaan muotteihin |
 |
Reunat pois |
 |
Leimat ja päivämäärät lisätään kiekkoihin |
 |
Kannet päälle ja prässiin |
 |
Rivin kääntö ja uudet muotit yläpuolelle |
 |
Uudet muotit valmiiksi |
 |
Muotin kuvioinnit <3 |
 |
Kuparikattiloiden pesu |
 |
Kellari, jossa kiekot kypsyy. Pesurobotti juustokiekoille! |
 |
Hyllyjen pesupaikka |
 |
Juustomestareiden valkoiset asusteet. Tip top! |
Ihan älyttömän mielenkiintoinen retki. Maailman parasta juustoa <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti