No nyt! Turisti pääsi kyllä sellaseen paikkaan, että ei tietänyt näin hienon päivän vielä tulevan. Alppijuustolassa vierailulla:
 |
| Ovi juustokellariin |
 |
| Navetta |
 |
| Tutut koneet alppijuustolan navetassa.. |
 |
| Kurkkaus juustolaan |
 |
| Näkymä juustolan ikkunasta |
Kun juustolassa tulee vastaan kuparipata ja aito tuli, on aika monta asiaa kohillaan. Ihana seurata juustomestareiden päivää. Syötiin maistiaisia juustoista, herasta, hapatteesta, puddingista ja kippistettiin Appenzeller-snapsia ennen juuston nostoa herasta.
 |
| Kun saavuttiin oli tilanne tämä. Maito kuorittu ja juoksute lisätty. |
 |
| Maistiaisia.. |
 |
| Leikkausta ja sekoitusta |
 |
| Avattava tulipesä juustokattilalle. |
|
 |
| Juustoa aletaan nostamaan harsoilla muotteihin. |
 |
| Prässäystä ja herat talteen. |
 |
| Prässiä ja harsojen vaihtoja. |
 |
| Päivämäärä ja leimat kiekkoihin |
Jokaisessa juustolassa on toki myös sikala heraa varten.
Ja juustokellari, jossa tapahtuu suolaus ja kypsytys.
Kiitos Sveitsi!
Upeeta!
VastaaPoistaKiitos! Juustonystävän taivas :)
VastaaPoista