keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Wurst!



Koska tilan isäntä on lihamestari ja teurastaja toiselta ammatiltaan, ollaan tehty lehmistä muutakin kuin juustoa. Kun Jeeppi oli pakattu tupaten täyteen lihoja ja silavaa, matkattiin Emmentaliin yhden lihakaupan takahuoneeseen tekemään herkkuja: 200 kg wurstia ja parisen sataa fleischvögeliä. Olen joskus kotona tehnyt makkaroita, mutta nyt oli mittakaava vähän eri. Savustamoon meni suurin osa ja currywurstit keitettiin. Osa maustettiin chilillä tai valkosipulilla. Isolla myllyllä pyöräytettiin reilut 30 kg massaa kerralla ja ei voi kuin ihailla porukan ammattitaitoa. Mun tehtävänä oli lähinnä pilkkoa lihat ja läskit ja kieputella makkarat lenkeille ja tellinkiin.

Tilamyyntiä parhaillaan: oman tilan lihat itse tehtyinä makkaroina ja osa myytiin mm. paikalliseen vanhainkotiin. Arvostan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti