No nyt! Turisti pääsi kyllä sellaseen paikkaan, että ei tietänyt näin hienon päivän vielä tulevan. Alppijuustolassa vierailulla:
|
Ovi juustokellariin |
|
Navetta |
|
Tutut koneet alppijuustolan navetassa.. |
|
Kurkkaus juustolaan |
|
Näkymä juustolan ikkunasta |
Kun juustolassa tulee vastaan kuparipata ja aito tuli, on aika monta asiaa kohillaan. Ihana seurata juustomestareiden päivää. Syötiin maistiaisia juustoista, herasta, hapatteesta, puddingista ja kippistettiin Appenzeller-snapsia ennen juuston nostoa herasta.
|
Kun saavuttiin oli tilanne tämä. Maito kuorittu ja juoksute lisätty. |
|
Maistiaisia.. |
|
Leikkausta ja sekoitusta |
|
Avattava tulipesä juustokattilalle. |
|
|
Juustoa aletaan nostamaan harsoilla muotteihin. |
|
Prässäystä ja herat talteen. |
|
Prässiä ja harsojen vaihtoja. |
|
Päivämäärä ja leimat kiekkoihin |
Jokaisessa juustolassa on toki myös sikala heraa varten.
Ja juustokellari, jossa tapahtuu suolaus ja kypsytys.
Kiitos Sveitsi!
Upeeta!
VastaaPoistaKiitos! Juustonystävän taivas :)
VastaaPoista