keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Pihlajamäen emäntä goes Switzerland

Yksi syy Pihlajamäen kotitilan vähäiseen päivittelyyn on se, ettei mitään ihmeellistä tapahdu ja toisaalta se, että oma piha on nyt 5 viikkoa lepotilassa. Syynä työharjoittelujaksoni täällä alppimaassa!

Lupasin kouluun ja ystäville pitää aiheesta blogia, joten jos loputtomat lypsytarinat kiinnostaa niin pysykää mukana. Alotetaan siitä, että saavuin eilen. Tässä fiiliksiä eiliseltä:"Tänään hyppy tuntemattomaan ja 5 viikon harjoittelujaksolle Sveitsiin. 

Saavuin Spiezin juna-asemalla erilaisten kommellusten kautta ja vastassa oli farmin isäntä ihan niinkuin oltiin keväällä sähköposteissa sovittukin. 

Ensin tietenkin syötiin (koska ollaan Sveitsissä), mutta sitten kierrettiin kaupungin eri kolkkia ja navetoita. Jossain paikassa oli kaksi kohta poikivaa lehmää, jossain vasikoita ja talvikauden navetan oli vallannut kalkkunat. Pieniä heinäpeltoja oli ripoteltu moneen paikkaan ja jos oikein ymmärsin kaikki on vielä tehtynä heinäksi ennen kuin kesäpestini täällä loppuu.
Pihalla tepasti kanoja ja pari pupuakin löytyi. Myöhemmin tutustuin myös karkaileviin vuohiin.

Lopulta päädyttiin vuorille ja lypsylehmien luokse. 12 lypsikkiä asutti kaunista vuorilaidunta, jonka laidalta löytyi talo. Alakerrassa parret ja maitohuone, keskimmäisessä keittiö ja vessa ja yläkerrassa minun huoneeni. Sähköä saa sillon kun lypsetään ja pesuvedet lämpiää puilla. Alla kuvassa Sveitsin kotini: Päivällä rakennettiin vähän lisää aitoja ja illalla alettiin lypsyhommat. 6 red holsteinia, 3 mustaa ja 3 simmentalia töpsötteli kiltisti lypsylle ja kolmella koneella nuo saatiin pian lypsetyksi. Lisäksi navetassa oli juottovasikoita 3 ja vähän isommatkin vasikat ja sonninmullikat (yht 5 kpl) sai maitoämpärin eteensä. Sveitsiläisiä ruskeita lehmiäkin löytyi nuoresta neljän hiehon porukasta pari.

Joka puolella kilkattaa lehmänkellot. Siihen ääneen käyn nyt nukkumaan."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti