tiistai 14. kesäkuuta 2016

Juustoa


Nyt kun olen yli neljä vuotta myynyt ammatikseni juustoa, on hauska päästä maahan, jossa on kunnon juustokulttuuri. Jos Suomessa ostetaan vain erityisiin juhlatilaisuuksiin ehkä 400 gr juustoa neljälle, täällä syödään juustoa joka aterialla. Toissapäivänä istuin iltapalalla ja pöytään nostettiin noin 4 kg juustoa. Syöjiä oli 3.


Pidempään kypsytettyjä alppijuustoja on tullut syötyä paljon, niitä tarjolla lähes aina. Isoja paloja pöydässä ja siitä jokainen voi omalla veitsellään veistää palan. Sunnuntaina söin ekaa kertaa ziegeriä, mikä on herasta tehty juusto. Päivällä sitä syötiin suolan kera ja illalla hillon. Tämän maitotilan omasta maidosta tehty mutsch on kuitenkin noussut lemppariksi tähän mennessä. Se on pehmeä luostarijuuston oloinen juusto, joka nostettiin pöytään koko kahden kilon kiekkona. Siitä kun sipasee 200 gr per henki, niin johan jaksaa farmihommia.

Krattigenin kaupunkiasunnon kellarissa on pitkät rivit juustokiekkoja ja niin on myös täällä vuoristossa. Naapurin tiloja ollaan lainattu lihojen varastointiin ja olen päässyt ihastelemaan myös heidän juustokellariaan. Eri ikäisiä ja kokoisia kiekkoja herkkuja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti