perjantai 10. kesäkuuta 2016

Herkkuja!


Tänään satoi koko päivän ja vasta illaksi kirkastui taivas. Ja sitten kun kirkastuu niin näyttääkin niin ihanalta että <3

Tänään piti aloittaa heinähommat, mutta ei voinut. Käytiin lyömässä eri koneita käyntiin kuitenkin, jotta ne ainakin huomenna pelaa. Jonkinlainen vuoriston niittokone on nyt nähty ja toki perinteisemmät trimmerit ja puhaltimet. Sen kaksipyöräisen työnnettävän niittokoneen haluan kyllä vielä nähdä toiminnassa. Erikoisolosuhteisiin erikoiset koneet.

Sadepäivän hommana käytiin myös paikallisessa teurastamossa, jossa teruastaja pisteli suvereenisti lampaita lahtiin siinä samalla jutellessa lepposia. Ihan kuin Suomessakin ja onneksi olen ollut teurastushommissa ennenkin, niin ei järkyttänyt meininki. Teurasaja pyysi mua myös töihin hänelle seuraavaksi 5 viikoksi, mutta en ihan vielä suostunut..
Pakattiin ja paloiteltiin nautaa ja tukkureissun jälkeen myös speckiä ja muita herkkuja. Pääsin myös ihastelemaan muutamaa juustokellaria, jossa oli herkullisia kiekkoja kypsymässä. Alan kyllä epäillä, että kaikilla täällä päin on kellarikerroksessa juustoja.

Päivän kruunasi tilan emännän tarjoama raclette-päivällinen. Syötiin niin paljon, että taju lähti mutta olipa hyvää! Perunoita, leikkeleitä, säilöttyjä kurkkuja, sipuleita ja maisseja, salaattia, tomaattia sekä palan painikkeena teetä. Ja paljon juustoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti