sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Le Gruyere!


Sain siskon tänne kylään ja päästiin vähän turisti/opintomatkalle näytösjuustolaan Gruyereen.

Junamatka Sveitsin maaseudun läpi ranskankieliselle alueelle ja määränpäässä odotti linna, pieni kylä ja valtava juustola.

Gruyeren näytösjuustolassa tehdään juustoa joka päivä. Neljällä kattilalla maksimissaan 48 kpl 40 kg kiekkoa. Tänään valmistettiin "vain" 30 kiekkoa.

Juustolaan mentiin aamulla yhdeksältä, jolloin juoksutteet oli lisätty jo maitoon. Pienen maitonäyttelyosion jälkeen saavuimme juustolan ikkunalle, josta seurattiin juustonvalmistusta ainakin 3 tuntia :'D

Juoksute lisätty ja odotellaan. Yhdestä kattilasta tulee siis 12 kiekkoa.

Juustomassan leikkaus

Juustomassaa sekoitetaan

Muotit valmiina juustoille

Juustomassa johdetaan muotteihin
Reunat pois

Leimat ja päivämäärät lisätään kiekkoihin


Kannet päälle ja prässiin

Rivin kääntö ja uudet muotit yläpuolelle
Uudet muotit valmiiksi

Muotin kuvioinnit <3

Kuparikattiloiden pesu

Kellari, jossa kiekot kypsyy. Pesurobotti juustokiekoille!
Hyllyjen pesupaikka

Juustomestareiden valkoiset asusteet. Tip top!

Ihan älyttömän mielenkiintoinen retki. Maailman parasta juustoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti