keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Alpkäse!

No nyt! Turisti pääsi kyllä sellaseen paikkaan, että ei tietänyt näin hienon päivän vielä tulevan. Alppijuustolassa vierailulla:

Ovi juustokellariin
Navetta
Tutut koneet alppijuustolan navetassa..
Kurkkaus juustolaan
Näkymä juustolan ikkunasta

Kun juustolassa tulee vastaan kuparipata ja aito tuli, on aika monta asiaa kohillaan. Ihana seurata juustomestareiden päivää. Syötiin maistiaisia juustoista, herasta, hapatteesta, puddingista ja kippistettiin Appenzeller-snapsia ennen juuston nostoa herasta.

Kun saavuttiin oli tilanne tämä. Maito kuorittu ja juoksute lisätty.
Maistiaisia..
Leikkausta ja sekoitusta
Avattava tulipesä juustokattilalle.

Juustoa aletaan nostamaan harsoilla muotteihin.
Prässäystä ja herat talteen. 
Prässiä ja harsojen vaihtoja.

Päivämäärä ja leimat kiekkoihin

Jokaisessa juustolassa on toki myös sikala heraa varten.



Ja juustokellari, jossa tapahtuu suolaus ja kypsytys.




Kiitos Sveitsi!

2 kommenttia: